Μέρκελ: Μία η βασική προϋπόθεση για επαναλειτουργία της εστίασης

Μέρκελ: Μία η βασική προϋπόθεση για επαναλειτουργία της εστίασης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

«Καμία υπόσχεση» για επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου δεν θέλησε να δώσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο περιορισμός των νέων κρουσμάτων κάτω από τα 50 ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κ. Μέρκελ τόνισε πως μόνο «τότε θα έχουμε καλές πιθανότητες». Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με μαθητευόμενους και τους εκπαιδευτές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Καγκελάριος σε Συζήτηση με τους Πολίτες» και διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε τα πάντα προκειμένου τον Δεκέμβριο να μπορούμε να προχωρήσουμε έστω και λίγο. Αλλά θα πρέπει να περάσουμε έναν δύσκολο χειμώνα».

«Πρέπει να είμαστε συνετοί ακόμη και αν βλέπουμε μια πρώτη εξομάλυνση της καμπύλης των νέων κρουσμάτων», πρόσθεσε η Καγκελάριος. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η γαστρονομία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι και η δική της καθημερινότητα έχει αλλάξει, καθώς δεν ταξιδεύει πλέον, ενώ οι συναντήσεις της γίνονται ψηφιακά. «Έχω περάσει και πιο εύκολες περιόδους – αλλά αυτό ισχύει για πολύ κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. «Μας λείπει ασφαλώς ο αυθορμητισμός και το αίσθημα ελευθερίας, αλλά πρέπει κάπως να προχωρήσουμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον», κατέληξε.