Αίγυπτος: Επτά νεκροί από πτώση ελικοπτέρου της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών στο Σινά

Αίγυπτος: Επτά νεκροί από πτώση ελικοπτέρου της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών στο Σινά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών στο αιγυπτιακό Σινά , πέντε Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Τσέχος, σκοτώθηκαν κατά την πτώση ελικοπτέρου, ανακοίνωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) ισραηλινή πηγή.

«Πέντε Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Τσέχος σκοτώθηκαν», όλοι μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης που είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση της ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, δήλωσε η πηγή, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

Το Ισραήλ είναι από τους ιδρυτές της ανεξάρτητης αυτής αποστολής, η οποία δεν συνδέεται με τον ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός προσέφερε την βοήθεια μίας επίλεκτης μονάδας του για την επι τόπου συνδρομή των «τραυματιών», ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

«Ερευνούμε ενεργητικά περιστατικό που αφορά ένα από τα ελικόπτερά μας», δήλωσε από το Κάιρο ο Μπραντ Λιντς, αξιωματούχος της Πολυεθνούς Δύναμης.

Τα παραρτήματα της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1979 ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση του Σινά, όπου έχει αναπτυχθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 αυτή η πολυεθνής δύναμη (MFO – Multilateral Force and Observers), τοποτηρητής της συμφωνίας.

Σήμερα αριθμεί περί τους 1.100 στρατιώτες διαφόρων εθνικοτήτων που έχουν αναπτυχθεί στο αιγυπτιακό Σινά, όπου δραστηριοποιούνται ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και τοπική πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή