ΚΟΣΜΟΣ

Ίδρυμα Γκέιτς: Πρόσθετη χρηματοδότηση 70 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη εμβολίου Covid-19

Ίδρυμα Γκέιτς: Πρόσθετη χρηματοδότηση 70 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη εμβολίου Covid-19

Πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 70 εκατ. δολαρίων, ενέκρινε το Ίδρυμα Γκέιτς στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάπτυξη και διανομή εμβολίων και θεραπειών για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξουν και άλλες δωρεές.

Από το συνολικό ποσό, 50 εκατ. δολάρια προορίζονται για το πρόγραμμα COVAX και 20 εκατ. δολάρια στη Συμμαχία Καινοτομιών Ετοιμότητας για την αντιμετώπιση Επιδημιών(CEPI), η οποία συγχρηματοδοτεί την ανάπτυξη διαφόρων πειραματικών εμβολίων Covid-19.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση σε τεστ, φάρμακα και εμβόλια όταν θα είναι διαθέσιμα και χωρίς να έχει σημασία σε ποιο μέρος του κόσμου ζουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Ιδρύματος, Μελίντα Γκέιτς. «Η δέσμευσή μας σήμερα σημαίνει ότι φθάνουμε πιο κοντά στην επίτευξη των αναγκαίων πόρων που χρειάζονται για την καταπολέμηση αυτού του ιού».

Μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι CEPI και GAVI ηγούνται της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την πρόσβαση σε εργαλεία Covid-19(ΑCT), η οποία αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, παραγωγής και δίκαιης πρόσβασης σε θεραπείες, τεστ και εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.