Ρωσία: Συνομιλίες με ΠΟΥ για το Sputnik V

Ρωσία: Συνομιλίες με ΠΟΥ για το Sputnik V

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) βρίσκεται σε συνομιλίες με το ρωσικό ινστιτούτο, που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19, σχετικά με τις δυνατότητές του να περάσει επιτυχώς την προβλεπόμενη διαδικασία έγκρισης, ανέφερε ο Οργανισμός σήμερα Πέμπτη. 

Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ο ΠΟΥ αναφέρει: «Ανυπομονούμε να λάβουμε τα στοιχεία για το υποψήφιο εμβόλιο Sputnik V. Εάν φανεί ότι ένα προϊόν που έχει κατατεθεί για αξιολόγηση πληροί τα κριτήρια για επείγουσα έγκριση, ο ΠΟΥ κοινοποιεί ευρέως τα αποτελέσματα». 

Εξασφαλίζοντας την καταχώρηση του εμβολίου για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ο ΠΟΥ θα μπορεί να προτείνει τη χρήση του στις χώρες – μέλη του. 

Το ρωσικό εμβόλιο είναι 92% αποτελεσματικό στο να προστατεύει από την COVID-19, σύμφωνα με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα από τις δοκιμές, όπως δήλωσε το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή