Αριθμός-ρεκόρ δεμάτων με τρόφιμα στη Βρετανία

Αριθμός-ρεκόρ δεμάτων με τρόφιμα στη Βρετανία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τραπεζών τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε πως διένειμε αριθμό-ρεκόρ δεμάτων στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις της στη φτώχεια. Τουλάχιστον 1,2 εκατ. δέματα τροφίμων διανεμήθηκαν σε ανθρώπους που δυσκολεύονταν να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης από τις τράπεζες τροφίμων του δικτύου Trussel Trust από την 1η Απριλίου έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2020, δηλ. το πιο ‘φορτωμένο’ εξάμηνο όλων των εποχών, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ένωση.

Στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της πανδημίας στο ΗΒ, 2.600 πακέτα τροφίμων, κατά μέσο όρο, διανέμονταν κάθε μέρα σε παιδιά, σύμφωνα το Trussel Trust.

«Αυτή η πανδημία έδειξε πως απρόσμενα γεγονότα μπορούν να μας χτυπήσουν ξαφνικά, με καταστρεπτικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Έμα Ρέβι, γενική διευθύντρια του Trussel Trust.

Το ΑΕΠ του ΗΒ αυξήθηκε κατά 15,5% το τρίτο τρίμηνο χάρη στο άνοιγμα και πάλι της οικονομίας αλλά εξασθένισε τον Σεπτέμβριο προμηνύοντας ένα δύσκολο τέλος του έτους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων (lockdown).

Η οικονομική δραστηριότητα ξαναπήρε μπρος στη διάρκεια του καλοκαιριού έπειτα από μια ιστορική κατάρρευση του ΑΕΠ κατά 19,8% το δεύτερο τρίμηνο λόγω του πρώτου lockdown που αποφασίστηκε απέναντι στην επιδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS).

Τον Σεπτέμβριο, επιβλήθηκαν τοπικά lockdown πριν από άλλο ένα γενικό lockdown στην Αγγλία στις αρχές Νοεμβρίου και για ένα μήνα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο επιδημιολογικό κύμα. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάκαμψη θα επηρεαστεί το τέταρτο τρίμηνο με πιθανή μια νέα πτώση του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή