Ο Μακρόν θα δεχθεί τον Πομπέο τη Δευτέρα

Ο Μακρόν θα δεχθεί τον Πομπέο τη Δευτέρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί τον κορυφαίο, Αμερικανό διπλωμάτη Μάικ Πομπέο, το πρωί της Δευτέρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ξεκινά περιοδεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και η συνάντηση των δύο άνδρών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διπλωματίας και την ανάγκη διαλόγου, για θέματα που αφορούν στην τρομοκρατία και τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αιτήθηκε τη συνάντηση, «σε πλήρη διαφάνεια με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Η διοίκηση Τραμπ συνεχίζει να έχει τον έλεγχο στην Ουάσινγκτον, υποστηρίζει το Ελιζέ και διευκρινίζει ότι οι επαφές με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ ήδη «υφίστανται και είναι λειτουργικές».

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν ως προς την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα, ο Πομπέο αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ήττα του Τραμπ,  ενώ ο Μακρόν αναγνώρισε τη νίκη του Μπάιντεν, μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα το Σάββατο και συνομίλησε μαζί του, για πρώτη φορά, την Τρίτη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Γάλλο ομόλογό του, τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Μετά τη Γαλλία, ο Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί την Τουρκία, τη Γεωργία, την Ιερουσαλήμ και σε τρεις συμμάχους του Κόλπου – τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή