Nέα προσφυγή για σεξουαλική επίθεση σεΐχη

Nέα προσφυγή για σεξουαλική επίθεση σεΐχη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η 31χρονη Βρετανίδα που κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογενείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκανε χθες νέα προσφυγή στη βρετανική Δικαιοσύνη. Η Κέιτλιν Μακ Ναμάρα βρισκόταν στο Αμπου Ντάμπι ως διοργανώτρια φεστιβάλ με χρηματοδότηση του υπουργείου Ανεκτικότητας των Εμιράτων, όταν δέχθηκε, όπως καταγγέλλει, επίθεση από τον 69χρονο υπουργό Ανεκτικότητας, σεΐχη Ναχιάν μπιν Μουμπάρακ αλ Ναχιάν. Λίγο πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ, τον Φεβρουάριο, η γυναίκα ειδοποιήθηκε ότι ο υπουργός ζήτησε να τη συναντήσει. Οι βοηθοί του τη μετέφεραν σε βίλα σε ιδιωτικό νησί, όπου της πήραν το κινητό τηλέφωνο και ακολούθησε η συνάντηση, στην οποία αρχικά ο σεΐχης τής μίλησε για το φεστιβάλ και εν συνεχεία της επιτέθηκε. 

«Φεύγοντας από αυτή τη βίλα, ήξερα ότι δεν θα δικαιωθώ. Αλλά θέλω τουλάχιστον να φθάσει η υπόθεση στο δικαστήριο», δήλωσε η Μακ Ναμάρα μετά την απόρριψη της πρώτης προσφυγής της από την Εισαγγελία του Στέμματος, στη Βρετανία. Προκειμένου να ασκηθεί δίωξη για αδίκημα που συνέβη στο εξωτερικό, πρέπει να αποδειχθεί ότι ο ύποπτος ήταν κρατικός αξιωματούχος, προξένησε μεγάλη οδύνη στο θύμα και ενεργούσε υπό την επίσημη ιδιότητά του.

Η εισαγγελία δέχθηκε ότι ο Αλ Ναχιάν ήταν κρατικός αξιωματούχος και προξένησε οδύνη στη Μακ Ναμάρα, αλλά αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη με το αιτιολογικό ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό συνέβη κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων του. «H απόφαση λέει σαφώς σε αυτόν τον άνδρα και σε όσους διαπράττουν αντίστοιχα αδικήματα ότι, αν έχουν οικονομική αξία για τη Βρετανία, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε γυναίκες ή σε οποιονδήποτε άλλον, και να μην τιμωρούνται», σημείωσε η Μακ Ναμάρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή