Προετοιμάζει για μέτρα ο Ερντογάν

Προετοιμάζει για μέτρα ο Ερντογάν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σκληρά οικονομικά μέτρα και «πικρές συνταγές» προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Eρντογάν.

Στην προσπάθεια προετοιμασίας του τουρκικού λαού για όσα σχεδιάζει, τόνισε πως «σε μια εποχή που οι πιο ισχυρές και πλούσιες χώρες σκορπίζονται σαν τα φθινοπωρινά φύλλα, είναι φυσικό η Τουρκία να λάβει μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής. Στο πνεύμα της κρίσιμης περιόδου στην οποία ζούμε, αν χρειαστεί ως κράτος και ως λαός θα κάνουμε θυσίες και δεν θα αποφύγουμε να εφαρμόσουμε τις πικρές και δύσκολες συνταγές».

Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει πως υπάρχει έλλειμμα στα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί άμεσα. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πάντως έφεραν κλίμα εμπιστοσύνης και συνεχίζεται η ανατίμηση της τουρκικής λίρας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Ο κ. Ερντογάν μέχρι πρόσφατα υποστήριζε πως «τα υψηλά επιτόκια δημιουργούν όλα τα προβλήματα στην οικονομία, όπως και τον πληθωρισμό».

Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να ανακοινώνει πως έρχονται δύσκολες ημέρες για τους πολίτες, όμως υπόσχεται διαστημικό μέλλον για τη χώρα του! Ανέφερε πως η Τουρκία κατασκεύασε την πρώτη πλατφόρμα εκτόξευσης δορυφόρων: «Κάναμε δοκιμές και τέσσερις φορές φτάσαμε στο Διάστημα», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή