Το Πεκίνο αναγνώρισε τελικά τη νίκη Μπάιντεν

Το Πεκίνο αναγνώρισε τελικά τη νίκη Μπάιντεν

Αφήνει όμως ανοικτή την αποδοχή σχετικών δικαστικών αποφάσεων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα ημέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές και σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακήρυξη από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης του Τζο Μπάιντεν ως νικητή, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε τη νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου.

«Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού. Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Μπάιντεν και τη [νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο] κα. Χάρις», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν.

Παρά ταύτα επανέλαβε την επωδό των δηλώσεων της περασμένης εβδομάδας, ότι δηλαδή «έχουμε υπόψη πως τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών θα κριθούν βάσει των αμερικανικών νόμων και διαδικασιών», αφήνοντας έτσι ανοικτή την προοπτική αναγνώρισης των δικαστικών αποφάσεων για τις αγωγές των Ρεπουμπλικανών.

Η Κίνα είναι μια από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο που απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στους νικητές των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Η σχετική δήλωση του Πεκίνου ήρθε μετά και την οριστικοποίηση της νίκης του κ. Μπάιντεν και στην πολιτεία της Αριζόνα.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή