Απολύθηκε «άτακτος» δημοσιογράφος από το New Yorker

Απολύθηκε «άτακτος» δημοσιογράφος από το New Yorker

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον γνωστό δημοσιογράφο, συγγραφέα και νομικό αναλυτή Τζέφρι Τούμπιν απέλυσε το περιοδικό New Yorker, ύστερα από εσωτερική έρευνα γύρω από τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω βίντεο, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας του περιοδικού, Conde-Nast. Ο Τούμπιν φέρεται να επέδειξε τα γεννητικά του όργανα στον φακό.

«Ο κ. Τούμπιν δεν έχει πια σχέση με την εταιρεία μας», ανέφερε χθες ο επικεφαλής προσωπικού του εκδοτικού κολοσσού, Σταν Ντάνκαν. Την απόλυσή του περιέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ίδιος ο Τούμπιν: «Απολύθηκα σήμερα από το New Yorker ύστερα από 27 χρόνια ως συντάκτης. Θα αγαπώ πάντα το περιοδικό, θα νοσταλγώ τους συναδέλφους και ανυπομονώ να διαβάζω τη δουλειά τους». Σε εσωτερικό έγγραφο, ο προσωπάρχης της Conde-Nast, Σταν Ντάνκαν, έγραψε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους εργαζομένους ότι αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που προκύπτουν στον χώρο εργασίας με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεσμευόμαστε στη διατήρηση εργασιακού περιβάλλοντος όπου όλοι αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους τους με σεβασμό και σύμφωνα με τους κανόνες του επαγγελματισμού».

Ο Τούμπιν επέδειξε τα γεννητικά του όργανα και άρχισε να αυνανίζεται κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης Zoom, μεταξύ συντακτών του New Yorker και παραγωγών του δημοτικού ραδιοσταθμού WNYC. Η βιντεοσύσκεψη έγινε για να συζητηθεί μελλοντική διαδικτυακή εκπομπή podcast, την οποία θα παρήγαν από κοινού το ιστορικό νεοϋορκέζικο περιοδικό και ο κρατικός σταθμός της αμερικανικής μεγαλούπολης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Τούμπιν φέρεται να πραγματοποίησε δεύτερη κλήση με σαφώς σεξουαλικό περιεχόμενο, λύνοντας μάλιστα τη ζώνη του και απελευθερώνοντας το μόριό του. Παρότι ο ίδιος πίστευε ότι είχε διακόψει τη σύνδεση με τους συναδέλφους του, η κάμερα κατέγραψε την πράξη του.

«Εκανα ένα βλακώδες σφάλμα, καθώς πίστευα ότι δεν ήμουν πια στην κάμερα της βιντεοκλήσης. Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τη σύζυγό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους και τους συναδέλφους μου», είπε ο Τούμπιν μετά το περιστατικό, στα μέσα του περασμένου μήνα. Το επεισόδιο είχε αποκαλύψει το πάντα καλά πληροφορημένο περιοδικό Vice. 

Ο Τζέφρι Τούμπιν υπήρξε ομοσπονδιακός αντεισαγγελέας, για να εγκαταλείψει το δικαστικό σώμα το 1993 και να ενταχθεί στο δυναμικό του New Yorker. Οι ανταποκρίσεις του από τη δίκη του Ο. Τζ. Σίμπσον για τη δολοφονία της συζύγου του, αλλά και οι νομικές αναλύσεις του στο δίκτυο CNN, τον κατέστησαν ευρύτερα γνωστό. Τον περασμένο μήνα, το CNN ανακοίνωσε ότι έλαβε άδεια άνευ αποδοχών «για προσωπικούς λόγους», χωρίς να αποκαλύψει, ωστόσο, την αιτία της «εξαφάνισής» του. Ο 60χρονος Τούμπιν είχε γράψει εκτενώς για τα νομικά προβλήματα του προέδρου Τραμπ και ειδικά για τη δωροδοκία της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και την εμπλοκή του συνεργάτη του, Ρότζερ Στόουν, στην υπόθεση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή