«Νein» της Μέρκελ σε πρόωρη άρση του lockdown

«Νein» της Μέρκελ σε πρόωρη άρση του lockdown

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις μείωσης του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων, η Γερμανία απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης χαλάρωσης του μερικού lockdown.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα σύσκεψη με τους αρχηγούς των ομόσπονδων κρατιδίων, όπου θα συζητηθούν οι προσπάθειες της χώρας για την ανάσχεση της νόσου Covid-19. Από τη σύσκεψη, «δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς» μια απόφαση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Διακρίνουμε θετικά στοιχεία για τον κορωνοϊό, όχι όμως θεαματική βελτίωση» ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ σε τακτική ενημέρωση στο Βερολίνο.

Μία ημέρα πριν, η καγκελάριος Μέρκελ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των περιοριστικών μέτρων και τον Δεκέμβριο, καθώς η Γερμανία δεν έχει ακόμη καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Παρά τη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως τόνισε.

Γερμανία και Γαλλία επανέφεραν το lockdown, με την κυβέρνηση του Βερολίνου να επιβάλλει αρχές Νοεμβρίου το κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και γυμναστηρίων, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο της πανδημίας, αφήνοντας όμως μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας ανοιχτό. Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αφήσει ελπίδες για άρση των περιοριστικών μέτρων εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή