Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 130 πράκτορες που προστάτευαν τον Τραμπ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 130 πράκτορες που προστάτευαν τον Τραμπ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απομόνωση ή καραντίνα έχουν τεθεί περισσότεροι από 130 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίοι συμμετέχουν στην ασφάλεια του Λευκού Οίκου και συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο στα ταξίδια του εκτός Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της Washington Post, οι εν λόγω πράκτορες είτε διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται εν μέρει με τις προεκλογικές ομιλίες του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αγνοώντας την πανδημία του κορωνοϊού πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια ανά την αμερικανική επικράτεια.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του ιού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί δραματικά. Μόλις χθες, άλλωστε, ανακοινώθηκαν περισσότερα από 152.000 νέα περιστατικά. 

Πέραν των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν επιφορτιστεί με την προστασία του Τραμπ, αρκετοί ακόμη συνεργάτες του προέδρου φέρεται να έχουν ασθενήσει. Και πώς να μην συμβεί αυτό, όταν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις διεξάγονταν χωρίς τη χρήση μάσκας από τους παρευρισκομένους. 

Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγεται ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ Μιντόους, και οι εξέχοντες πολιτικοί σύμβουλοι Κόρει Λεβαντόφσκι και Ντέιβιντ Μπόσι. Επιπλέον, τουλάχιστον οκτώ στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς για την εξάπλωση του κορωνοϊού στα μέλη των μυστικών υπηρεσιών, αρκέστηκε να διευκρινίσει ότι η αμερικανική διοίκηση λαμβάνει «σοβαρά κάθε περιστατικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή