Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πομπέο θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Τουρκία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πομπέο θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Τουρκία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη δεν θα περιλαμβάνει συναντήσεις με Τούρκους κυβερνητικούς παράγοντες επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας ότι πρόκειται για μια σύντομη επίσκεψη που θα επικεντρωθεί σε θέματα θρησκευτικών ελευθερίων.

Όπως εξήγησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκία.

«Το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό και αντιλαμβάνομαι ότι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, έχουν το δικό τους πρόγραμμα και δεν θα είναι εκεί», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν άλλοι λόγοι πίσω από το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα της Τουρκίας, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί ανοιχτά τα διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας με την Άγκυρα για όλα τα θέματα. «Έχουμε πολλές ευκαιρίες να συζητήσουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας, για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, που συμπεριλαμβάνουν κι αυτά που μας απασχολούν, όπως του S-400 και άλλα θέματα. Το κάνουμε αυτό σε τακτική βάση μέσω των διπλωματικών μας επαφών».

«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και ο Τούρκος ομόλογος του θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν σε μερικές εβδομάδες στην τακτική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, η σύντομη αυτή επίσκεψη εστιάζεται σε θρησκευτικά θέματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή