«Η πανδημία θα τελειώσει το 2021», λέει ο πρώην επικεφαλής του FDA

«Η πανδημία θα τελειώσει το 2021», λέει ο πρώην επικεφαλής του FDA

51" χρόνος ανάγνωσης

Η πανδημία του κορωνοϊού θα λάβει τέλος το 2021, εκτίμησε ο δρ Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έπειτα και από τα ενθαρρυντικά νέα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna. 

H Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι το πειραματικό εμβόλιό της προστατεύει από τον κορωνοϊό σε ποσοστό 94,5%, λίγες μέρες αφότου και η Pfizer έκανε γνωστό ότι το δικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%. 

«Εάν τα στοιχεία αυτά είναι ίδια όταν βγουν τα πλήρη δεδομένα, μπορεί να έχουμε δύο πολύ αποτελεσματικά εμβόλια κατά του Covid»,  είπε ο Γκότλιμπ στο CNBC. 

«Όταν έχουμε αυτά τα εμβόλια σε επαρκείς ποσότητες, το γεγονός ότι μέρος του πληθυσμού έχει ήδη περάσει το Covid, σε συνδυασμό με το ότι θα εμβολιάζουμε το κοινό με ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο, σημαίνει ότι μπορεί να δώσουμε τέλος σε αυτή την πανδημία το 2021 με την τεχνολογία μας», δήλωσε. 

Σημειώνεται ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας, στα τέλη του περασμένου έτους, έχουν καταγραφεί σχεδόν 55 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από  1,3 εκατ. θάνατοι.