ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στροφή 180 μοιρών από τη Σουηδία – Νέα αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων

Στροφή 180 μοιρών από τη Σουηδία – Νέα αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων

Αναδιπλώνει την πολιτική που ακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα η σουηδική κυβέρνηση, προχωρώντας στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήττει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, ανέφερε πως πλέον οι δημόσιες συναθροίσεις περιορίζονται σε οκτώ άτομα, από 300 που ήταν το προηγούμενο ανώτατο όριο, ωστόσο δήλωσε πως δεν πιστεύει στην εφαρμογή καθολικού lockdown.

Πριν από λίγες ημέρες η χώρα της Σκανδιναβίας ανακοίνωσε και την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, από τις 10 το βράδυ. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 20 Νοεμβρίου και έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, οι αρχές σε 17 από τις 21 περιφέρειες της Σουηδίας -αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από τα 2/3 του πληθυσμού- εξέδωσαν συστάσεις προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις και τις μετακινήσεις, επιλέγοντας την τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Υπενθυμίζεται πως σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που επέβαλαν lockdown και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα, κλείνοντας καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια, η Σουηδία άφησε ανοικτές τις επιχειρήσεις και τα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ακόμη και η χρήση μάσκας είναι σε μορφή σύστασης και όχι υποχρεωτική οδηγία.

Με πληροφορίες από Reuters