Η Γερμανία συγχαίρει τους ήρωες της πανδημίας: Τους τεμπέληδες

Η Γερμανία συγχαίρει τους ήρωες της πανδημίας: Τους τεμπέληδες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χιούμορ επιστρατεύει η γερμανική κυβέρνηση σε μία νέα σειρά από βιντεάκια που έχουν στόχο να πείσουν τους νέους να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους.  

Το πρώτο διαφημιστικό μήνυμα, που τιτλοφορείται «#specialheroes – Μαζί απέναντι στον κορωνοϊό», δείχνει έναν ηλικιωμένο άνδρα που θυμάται, μετά από πολλά χρόνια, το χειμώνα του 2020. «Η τύχη αυτής της χώρας ήταν στα χέρια μας. Έτσι, μαζέψαμε όλο μας το κουράγιο και κάναμε αυτό που περίμεναν από εμάς, το μόνο σωστό πράγμα. Δεν κάναμε τίποτα. Απολύτως τίποτα», λέει. «Ο καναπές μας ήταν η πρώτη γραμμή του μετώπου και η υπομονή μας ήταν το όπλο μας», συνεχίζει. 

Το δεύτερο βίντεο δείχνει το κορίτσι του, ενώ το τρίτο δείχνει έναν άνδρα που θυμάται τις μέρες που πέρασε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, κατά τη διάρκεια του lockdown. 

«Πριν από την πανδημία, ήμουν χωρίς αμφιβολία το πιο τεμπέλικο άτομο που είχε περπατήσει σε αυτή τη χώρα. Δεν έφευγα σχεδόν ποτέ από το διαμέρισμά μου, έπαιζα παιχνίδια στον υπολογιστή χωρίς καμία φιλοδοξία και έτρωγα κρύα ραβιόλια από το κουτί, γιατί ήμουν πολύ τεμπέλης για να τα ζεστάνω. Οι φίλοι μου με αποκαλούσαν Τεμπέλη Τόμπι, αλλά ήμουν πολύ τεμπέλης για να ενοχληθώ με αυτό. Και όταν ο ιός εξαπλώθηκε, παρέμεινα το ίδιο τεμπέλικο σακί από πατάτες που ήμουν και πριν. Αλλά σε αντίθεση με εμένα, ο κόσμος είχε αλλάξει: Για να περιοριστεί ο ιός, ο κόσμος καλούνταν να κάτσει στο σπίτι. Ξαφνικά, το να μην κάνεις τίποτα ήταν υπηρεσία προς το έθνος, η τεμπελιά μπορούσε να σώσει ζωές και εγώ ήμουν πρωταθλητής σε αυτό», λέει ο πρωταγωνιστής του τρίτου βίντεο. 

Τα διαφημιστικά μηνύματα έχουν προκαλέσει γενικά θετικές αντιδράσεις στα social media, αν και υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν τους παραλληλισμούς με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ασεβείς. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η τουριστική αρχή του Βερολίνου είχε εγκαινιάσει μία καμπάνια με πρωταγωνίστρια μία ηλικιωμένη γυναίκα που έδειχνε το μεσαίο δάχτυλο σε όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα. 

Η Γερμανία κατέγραψε 10.824 νέα κρούσματα και 62 θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Μέχρι στιγμής, 12.547 άτομα έχουν πεθάνει στη χώρα από κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή