Μέρκελ: Τα μέτρα «φρέναραν» την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

Μέρκελ: Τα μέτρα «φρέναραν» την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μερικό lockdown που επιβλήθηκε στη Γερμανία στις αρχές Νοεμβρίου «φρέναρε» την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο οι νέες λοιμώξεις πρέπει να μειωθούν πολύ περισσότερο, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα.

Προτρέποντας τους πολίτες να μειώσουν τις κοινωνικές επαφές τους στο ελάχιστο, είπε ότι μεγαλύτερες και πιο εκτεταμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ληφθούν σε επόμενη συνάντηση με τους επικεφαλής των γερμανικών κρατιδίων, στις 25 Νοεμβρίου.

«Οι περιορισμοί δεν έχουν αντιστρέψει ακόμη την τάση, αλλά έχουμε σπάσει τη δυναμική των νέων λοιμώξεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Οι περιορισμοί των επαφών είναι η συνταγή της επιτυχίας. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο» συνέχισε.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι επικεφαλής των γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν να αναβάλουν έως τις 25 Νοεμβρίου τη λήψη απόφασης για πιθανά περαιτέρω μέτρα με στόχο την επιβράδυνση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι η πλειοψηφία των ηγετών των κρατιδίων δεν ήθελαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα πριν από την επόμενη εβδομάδα.

«Θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί σήμερα, αλλά δεν υπήρχε πλειοψηφία για αυτό» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή