Μέρκελ: Τα κρούσματα δεν μειώνονται όσο γρήγορα περιμέναμε

Μέρκελ: Τα κρούσματα δεν μειώνονται όσο γρήγορα περιμέναμε

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα κρούσματα κορωνοϊού δεν μειώνονται τόσο γρήγορα όσο περιμέναμε», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας στη Γερμανία. 

Η κατάσταση σχετικά με τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή παρόλο που οι αριθμοί μολύνσεων δεν αυξάνονται τόσο γρήγορα, δήλωσε η κ. Μέρκελ, αφότου ομοσπονδιακοί ηγέτες και ηγέτες κρατιδίων ανέβαλαν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου την απόφαση για περαιτέρω μέτρα lockdown.

«Οι αριθμοί μολύνσεων δεν αυξάνονται πλέον εκθετικά, αλλά βρίσκονται ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μειώσουμε τις κοινωνικές επαφές», ανέφερε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι το 30 – 40% του γερμανικού πληθυσμού ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανέφερε, ωστόσο, η απόφαση για περιορισμό των κοινωνικών επαφών ήταν μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που χρειάστηκε να λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας της. 

Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα ορισμένες περιοχές για τις οποίες ανησυχεί ιδιαίτερα, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, όπου σύμφωνα με την ίδια ο κορωνοϊός «δεν είναι υπό έλεγχο».

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει πως πληρούν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα είναι υποχρεωτικά. 

Όπως ανέφερε, ωστόσο, η απόφαση για περιορισμό των κοινωνικών επαφών ήταν μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που χρειάστηκε να λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας της. 

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η Μέρκελ επισήμανε ότι ιδιαίτερα σε περιόδους σαν και αυτή, πρέπει να υπάρξει προσπάθεια για μείωση των εμπορικών φραγμών.

«Πρέπει να αποφύγουμε να παρασυρθούμε σε μια καθοδική πορεία προστατευτισμού», είπε. 

Τέλος, προειδοποίησε ότι η αργή αντίδραση στον κορωνοϊό κοστίζει εν τέλει περισσότερο στην οικονομία, εκφράζοντας, ωστόσο, και την αισιοδοξία της ότι κατά το επόμενο έτος θα βρεθεί μια διέξοδος από την πανδημία. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή