Σχέδιο Μπ. Τζόνσον για ρεβεγιόν με έως τέσσερις οικογένειες

Σχέδιο Μπ. Τζόνσον για ρεβεγιόν με έως τέσσερις οικογένειες

Διαφωνίες για την έξοδο από το λόκνταουν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο περιορισμένων δεξιώσεων με έως και τέσσερις οικογένειες γύρω από κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι προωθεί η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σε μια προσπάθεια μερικής χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων για χάρη της μεγαλύτερης εμπορικής βιομηχανίας της χώρας, των Χριστουγέννων.

Κατά πληροφορίες από το πρωθυπουργικό γραφείο το βράδυ της Τρίτης, πρόκειται να επιτραπούν οι συγκεντρώσεις έως και τριών οικογενειών για την περίοδο από τις 24 έως και τις 28 Δεκεμβρίου, σε ένα πενθήμερο γενικότερης χαλάρωσης του λόκνταουν που έχει επιβληθεί εδώ και δύο εβδομάδες στη Μεγάλη Βρετανία.

Δημοσίευμα μιας εφημερίδας την Τετάρτη μάλιστα ανεβάζει τον μέγιστο αριθμό συναναστροφής στα τέσσερα νοικοκυριά γύρω από το ίδιο τραπέζι στις γιορτές.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί «να μπορέσει ο κόσμος να περάσει χρόνο με την οικογένειά του τα Χριστούγεννα». Ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί τίποτε, και ενδεχομένως να παίξει ρόλο στην απόφαση και η πορεία της πανδημίας έως τότε.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες εντός του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου ως προς την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί μετά τον τερματισμό του λόκνταουν, ενώ στη Σκωτία τα περιοριστικά μέτρα εντείνονται.

Με πληροφορίες από Daily Mail, The Times, The i.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή