ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η σωτηρία των Χριστουγέννων στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Κοινό οδικό χάρτη για την έξοδο από τα λόκνταουν θα συζητήσουν οι ηγέτες

i-sotiria-ton-christoygennon-sti-synodo-koryfis-tis-e-e-561164797

Τη σωτηρία των φετινών Χριστουγέννων θα επιχειρήσουν οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, αναζητώντας μια κοινή προσέγγιση στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε διπλωματικό σημείωμα προς τις εθνικές επιτροπές πριν την έναρξη της τηλεσυνόδου κορυφής, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να χαραχθεί μια κοινή πολιτική για την άρση των εθνικών λόκνταουν προς το τέλος του έτους, πριν την έναρξη των διακοπών.

Ζητείται επίσης από τους ηγέτες των κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. να συμφωνήσουν «στην ανάπτυξη κοινής προσέγγισης για γρήγορα τεστ αντιγόνων», τα οποία «θα παίξουν ρόλο-κλειδί στην προοδευτική επανέναρξη της ελεύθερης κίνησης των ανθρώπων, όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν».

Η σύνοδος κορυφής θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης μετά την απόφαση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να ασκήσουν βέτο. Δεν αναμένεται κάποια οριστική απόφαση σχετικά με αυτό σήμερα.

Πηγή: Bloomberg