Γερμανία: «Υπερβολικά υψηλός» ο αριθμός νέων κρουσμάτων

Γερμανία: «Υπερβολικά υψηλός» ο αριθμός νέων κρουσμάτων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι «πολύ υψηλός, υπερβολικά υψηλός», αλλά υπάρχουν ήδη κάποια σημάδια ότι τα μέτρα περιορισμού αποδίδουν, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, προσπαθώντας να εξηγήσει το γεγονός ότι σχεδόν 20 μέρες από την εφαρμογή του «μερικού lockdown» τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται.

Η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή», τόνισε ο κ. Βίλερ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μπορεί κανείς να διαπιστώσει μια σταθεροποίηση σε ό,τι αφορά την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Βίλερ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η τάση θα γίνει σαφέστερη εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι «ο κίνδυνος σε καμία περίπτωση δεν έχει περάσει». Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να φθάσουν στο όριο των δυνατοτήτων τους, γι’ αυτό, σημείωσε, είναι απολύτως απαραίτητο ο αριθμός των κρουσμάτων να επιστρέψει σε «ελέγξιμο» επίπεδο.

Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός τόσο των σοβαρά ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο και των θανάτων. Σήμερα το Ινστιτούτο ανακοίνωσε 22.609 νέα κρούσματα, κατά 5.000 περισσότερα απ’ ό,τι είχαν καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφθασε τις 13.370 (+251).

Σε ό,τι αφορά την περίοδο των Χριστουγέννων, ο κ. Βίλερ δεν θέλησε να διακινδυνεύσει πρόβλεψη. «Δεν είναι βέβαιο ότι θα δούμε φαινόμενο “γιο-γιο”», διευκρίνισε ο καθηγητής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας. Συνέστησε πάντως σε όποιον σκοπεύει να επισκεφθεί την οικογένειά του, να μείνει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες σε καραντίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή