Covid-19: Ελπίδες για θεραπεία από φάρμακο της Roche

Covid-19: Ελπίδες για θεραπεία από φάρμακο της Roche

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική επίδραση στους βαριά νοσούντες ασθενείς με Covid-19 είχε η χορήγηση φαρμάκου της Roche για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης με συμμετοχή 303 ασθενών, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι το συγκεκριμένο φάρμακο για την αρθρ ίτιδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το αντιφλεγμονώδες φάρμακο της Roche(Αctemra), εμφάνισε «σημαντικό επίπεδο αποτελεσματικότητας» μεταξύ σοβαρά νοσούντων ασθενών και σε σύγκριση με ασθενείς στους οποίους δεν είχαν χορηγηθεί θεραπείες ανοσοδιαμόρφωσης(immune modulation treatments), όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της προκαταρκτικής μελέτης REMAP-CAP.

Σύμφωνα με τον Άντονι Γκόρντον, καθηγητή αναισθησιολογίας στο Ιmperial College London, δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι ασθενείς επιβίωσαν χάρη στο φάρμακο της Roche ή μειώθηκε η διάρκεια παραμονής σε μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανισμό αναπνευστικής στήριξης ή και τα δύο. Αυτές οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και με τα πρώτα στοιχεία, οι πρώτες ενδείξεις ανταπόκρισης είναι ικανοποιητικές, με 99,75% πιθανότητα το φάρμακο της Roche να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τη μη-χορήγηση θεραπειών ανοσοδιαμόρφωσης(immune systeme modulator).

Το γεγονός ότι το φάρμακο φαίνεται να μειώνει την ανάγκη φροντίδας σε ΜΕΘ είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα μπορούσε να συμβάλει στην αποφόρτιση των νοσοκομείων, καθώς η αύξηση στις εισαγωγές ασθενών έχει αυξηθεί κατακόρυφα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι σημαντικό. Αλλά ευελπιστούμε ότι βελτιώνει και τα δύο», πρόσθεσε ο δρ Γκόρντον.

Η Roche είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο ότι το αντιφλεγμονώδες φάρμακο συμβάλλει στη μείωση της ανάγκης για αναπνευστήρες σε νοσηλευομένους ασθενείς που πάσχουν από Covid-19, αν και τα αποτελέσματα σε ξεχωριστή μελέτη ασθενών που νοσηλεύονταν με σοβαρή πνευμονία εξαιτίας του Covid-19 είχαν δείξει αποτυχία του φαρμάκου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή