Ελσίνκι: Προς απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 20 ατόμων

Ελσίνκι: Προς απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 20 ατόμων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων πρόκειται να απαγορευθούν στην περιοχή του Ελσίνκι στη Φινλανδία, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, ανέφεραν σήμερα Παρασκευή οι φινλανδικές αρχές.

Ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων για κάθε 100.000 κατοίκους σε διάστημα δύο εβδομάδων στη Φινλανδία παραμένει στο χαμηλότερό του επίπεδο (δηλ. 58), οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι ο ρυθμός εξάπλωσης ήταν σχεδόν δύο φορές υψηλότερος στην περιοχή της πρωτεύουσας και γι’ αυτό χρειάστηκε η επιβολή νέων μέτρων.

Σημειώνεται ότι στον ευρωπαϊκό Βορρά, η Φινλανδία αλλά και η Νορβηγία εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας στη Δύση λόγω του κορωνοϊού και παράλληλα χαμηλούς αριθμούς νέων κρουσμάτων, παρότι κράτησαν τις οικονομίες και κοινωνίες τους σε μεγάλο βαθμό ανοικτές, την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου επανέφεραν αυστηρά lockdown.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή