Γαλλία: Το Παστέρ θα συνεχίσει τα τρία σχέδιά του για ανάπτυξη εμβολίων

Γαλλία: Το Παστέρ θα συνεχίσει τα τρία σχέδιά του για ανάπτυξη εμβολίων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία θα συνεχίσει την υλοποίηση τριών σχεδίων για εμβόλια κατά της COVID-19, παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις περί υψηλής αποτελεσματικότητας των πειραματικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna, όπως δήλωσε ο επιστημονικός επικεφαλής του ινστιτούτου.

Το ίδρυμα ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο την πρόθεσή του να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

«Οι ανακοινώσεις της Moderna και της Pfizer δεν θα αποτελέσουν λόγο για να διακόψουμε τα δικά μας εγχειρήματα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με την ελπίδα ότι ένα από αυτά θα έχουν αποτέλεσμα στους ανθρώπους στο χρονικό πλαίσιο που απομένει να αξιολογηθεί», δήλωσε ο επιστημονικός επικεφαλής του Παστέρ, Κριστόφ Ντ’ Ανφέρ στην τηλεόραση του Reuters.

«Κάθε σχέδιο ανάπτυξης εμβολίου θα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της ανοσίας και την αποτελεσματικότητα στους πληθυσμούς. Για να μην αναφερθούμε στο κόστος, την παραγωγή και την υλικοτεχνική πλευρά, γι’ αυτό το λογικό για εμάς είναι να υιοθετούμε ποικίλες προσεγγίσεις».

Το Παστέρ δουλεύει πάνω σε ένα υποψήφιο εμβόλιο, για το οποίο συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία Merck και βρίσκεται στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Τα άλλα δύο εγχειρήματα του Παστέρ, βρίσκονται σε στάδιο προ-κλινικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη γαλλική ερευνητική ομάδα βιοτεχνολογίας TheraVectys.

Δεν υπάρχει διεθνώς εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της νόσου. Ωστόσο, η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σήμερα αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές της Υγείας των ΗΠΑ για επείγουσα έγκριση του εμβολίου.

Τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και το εμβόλιο της Moderna λειτουργούν χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο προκειμένου να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση, η οποία είναι γνωστή ως «αγγελιαφόρος RNA» και είναι δυνατή η παραγωγή σε ευρεία κλίμακα πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα παραδοσιακά εμβόλια.

Πηγή: Reuters

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή