Συνελήφθη ύποπτος για κανιβαλισμό στο Βερολίνο

Συνελήφθη ύποπτος για κανιβαλισμό στο Βερολίνο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική δολοφονία και κανιβαλισμό, συνέλαβε χθες η γερμανική αστυνομία. Στις 8 Νοεμβρίου είχαν εντοπιστεί από περιπατητές σε πάρκο του βόρειου Βερολίνου, ανθρώπινα οστά. Οι αναλύσεις των ειδικών έδειξαν ότι τα οστά ανήκαν στον Στεφάν Τρόγκις, 44 ετών, που είχε εξαφανιστεί πριν από δύο μήνες. Σκυλιά ιχνηλάτες αφού ερεύνησαν την περιοχή οδήγησαν τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα του υπόπτου, όπου οι ειδικοί εντόπισαν και ίχνη αίματος του θύματος, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Υποπτος ως δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος φέρεται να είναι ο δάσκαλος μαθηματικών, 41 ετών, που κατονομάστηκε μόνο ως Στεφάν Ρ.  

Γερμανός αστυνομικός δήλωσε στην εφημερίδα ΒΖ της γερμανικής πρωτεύουσας ότι το ένα οστό «ήταν τελείως απογυμνωμένο από τη σάρκα», εύρημα που με άλλα στοιχεία οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι ο Στεφάν Τρόγκις κανιβαλίστηκε. Ο ύποπτος για το ειδεχθές έγκλημα, Στεφάν Ρ., σύμφωνα με την αστυνομία, είχε επισκεφθεί «διαδικτυακές σελίδες συζήτησης για τον κανιβαλισμό» και διατηρούσε επαφή, μέσω Διαδικτύου, με τον Τρόγκις, επί αρκετό χρόνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, ο ύποπτος για τη δολοφονία ρωτούσε άλλους χρήστες του Διαδικτύου αν είναι δυνατό κάποιος να επιβιώσει αφού του έχουν ακρωτηριάσει το πέος.   

Το θύμα ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός και για τελευταία φορά έφυγε ζωντανός από το διαμέρισμά του στις 5 Σεπτεμβρίου. Λίγες ώρες αργότερα οι οικείοι του δήλωσαν στην αστυνομία την εξαφάνισή του. Ο ύποπτος για τη στυγνή δολοφονία αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Ο Μάρτιν Στέλτνερ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου, δήλωσε ότι είναι άγνωστο αν και ο Τρόγκις είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τον κανιβαλισμό. Ηδη τα γερμανικά μέσα παρομοιάζουν τη δολοφονία με την περίπτωση του «κανιβάλου του Βερολίνου», αυτή του Αρμιν Μάιβες, που καταδικάστηκε για δολοφονία και κανιβαλισμό, σε ισόβια κάθειρξη το 2006.

Οπως αποκαλύφθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο Μάιβες είχε εντοπίσει το θύμα του σε διαδικτυακή ομάδα συζήτησης για τον κανιβαλισμό. Αργότερα το συνάντησε και στη συνέχεια βιντεοσκόπησε τη δολοφονία του. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, βασικός στόχος της δολοφονίας ήταν η σεξουαλική ικανοποίηση του Μάιβες. Το θύμα, ο 43χρονος Μπερντ Γιούργκεν Μπράντες, είχε συναινέσει με τα σχέδια του θύτη του. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και έρθει σε ερωτική επαφή. Στη συνέχεια, ο Μάιβες ακρωτηρίασε το γεννητικό μόριο του Μπράντες, το οποίο έψησαν και προσπάθησαν να φάνε, ενώ αργότερα μαχαίρωσε και σκότωσε το θύμα του και τεμάχισε το πτώμα, αποθηκεύοντας κάποια κομμάτια στην κατάψυξη, τα οποία φαίνεται ότι έφαγε αργότερα. 

Το 2015, εξάλλου, Γερμανός αστυνομικός καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός άνδρα που είχε γνωρίσει σε ιστοσελίδα για τον κανιβαλισμό. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το θύμα είχε φαντασιώσεις κατά τις οποίες τον έτρωγαν, αλλά παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα κατά πόσον το πτώμα του, όντως, κανιβαλίστηκε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή