ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Δεν είμαι έτοιμος να αναγνωρίσω τη νίκη του Μπάιντεν

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου

Πούτιν: Δεν είμαι έτοιμος να αναγνωρίσω τη νίκη του Μπάιντεν

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ωστόσο, διευκρίνισε δεν είναι έτοιμος να αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Δημοκρατικού, Τζο Μπάιντεν.

«Θα δουλέψουμε με όποιον κερδίσει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. «Όμως, η εμπιστοσύνη μπορεί να δοθεί μόνο στον υποψήφιο, του οποίου η νίκη έχει αναγνωριστεί από το αντίπαλο κόμμα ή μόνο εφόσον τα αποτελέσματα έχουν επιβεβαιωθεί με νομικό τρόπο» εξήγησε, παράλληλα.

Τυπικό θέμα η μη αναγνώριση Μπάιντεν

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου, η Ρωσία είναι από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη, οι οποίες δεν έχουν συγχαρεί ακόμη τον Τζο Μπάιντεν και δεν τον έχουν αναγνωρίσει ως επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας το παραπάνω, ο Πούτιν διευκρίνισε ότι η απόφαση του Κρεμλίνου να μην συγχαρεί τον Μπάιντεν αποτελεί ένα «τυπικό θέμα», το οποίο δεν έχει άλλα κίνητρα.

Ερωτηθείς δε, αν αυτή η κίνηση θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει τίποτα να βλάψει, έχουν ήδη καταστραφεί». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η προεδρία Μπάιντεν θα έχει αρνητικές συνέπειες στη αμερικανο-ρωσικές σχέσεις, καθώς δεν αποκλείεται η Ουάσιγκτον να υιοθετήσει μια σκληρότερη -σε σχέση με την προηγούμενη 4ετία- πολιτική έναντι της Μόσχας.

Άλλωστε, η Ρωσία έχει κατηγορηθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για προσπάθεια εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016, με στόχο την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ και την υπονόμευση της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον.

Με πληροφορίες από Bloomberg