Σάντσεθ: Από τον Ιανουάριο το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ισπανία

Σάντσεθ: Από τον Ιανουάριο το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ισπανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία θα αρχίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τον Ιανουάριο και αναμένει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού εντός έξι μηνών, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο κ. Σάντσεθ είπε ότι η Ισπανία και η Γερμανία είναι οι πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ένα πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Η εκστρατεία θα αρχίσει τον Ιανουάριο και θα έχουμε 13.000 σημεία εμβολιασμού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διήμερη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20.

«Ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα είναι σε θέση να εμβολιαστεί, με όλες τις εγγυήσεις, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους» συμπλήρωσε.

Η Ισπανία θα εφαρμόσει ενιαία εθνική στρατηγική, αρχίζοντας από τις ομάδες προτεραιότητας, δήλωσε ο κ. Σάντσεθ και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη. Είπε επίσης ότι θα προσληφθούν περισσότεροι επαγγελματίες υγείας.

«Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, αλλά ο οδικός χάρτης έχει χαραχτεί», δήλωσε.

Η Ισπανία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη δυτική Ευρώπη μετά τη Γαλλία, με περίπου 1,5 εκατομμύριο κρούσματα και 46.619 θανάτους από την Covid-19.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή