Η κορυφαία εταιρία προστατευτικών γαντιών δεν κατάφερε να προφυλάξει τους εργάτες της

Η κορυφαία εταιρία προστατευτικών γαντιών δεν κατάφερε να προφυλάξει τους εργάτες της

Η βιομηχανία Top Glove στη Μαλαισία κλείνει τα μισά της εργοστάσια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κορυφαία εταιρία παραγωγής πλαστικών γαντιών στον κόσμο, η Top Glove στη Μαλαισία, αναγκάζεται να κλείσει πάνω από τις μισές παραγωγικές της μονάδες καθώς σχεδόν 2.500 υπάλληλοί της έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Η εταιρία θα κλείσει σταδιακά 28 εργοστάσια στην προσπάθειά της να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με τις μαλαισιανές αρχές, παρότι από την αρχή της πανδημίας έχει δει τη ζήτηση των προϊόντων της να ανεβαίνει πολύ ψηλά. Ωστόσο υπάρχουν έντονες ανησυχίες για τις εργασιακές συνθήκες των χαμηλόμισθων μεταναστών στους οποίους βασίζεται η εταιρία.

Τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανέφερε κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα Covid-19 σε περιοχές όπου είναι εγκατεστημένα τα εργοστάσια και οι κοιτώνες της Top Glove. Από τους 5.800 εργάτες που ελέγχθηκαν ως τώρα οι 2.453 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η εταιρία λειτουργεί 41 εργοστάσια στη Μαλαισία, με πολλούς από τους εργάτες της να προέρχονται από το Νεπάλ και να διαβιούν στριμωγμένοι σε κοιτώνες.

«Όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο και οι στενές τους επαφές έχουν πει σε απομόνωση για να μη μολυνθούν και άλλοι εργάτες,» δήλωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας, Νόορ Χισάμ Αμπντουλάχ, στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή