Η Ρωσία «έδιωξε αμερικανικό αντιτορπιλικό από τα χωρικά της ύδατα»

Η Ρωσία «έδιωξε αμερικανικό αντιτορπιλικό από τα χωρικά της ύδατα»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εντοπισμό και «εκδίωξη» αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου από τα χωρικά της ύδατα, κάνει λόγο η Μόσχα, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Άμυνας. 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ρωσία, το αμερικανικό USS John S. McCain, παραβίασε τα χωρικά της ύδατα «στις 06:17 ώρα Μόσχας σήμερα» (σ.σ. στις 05:17 ώρα Ελλάδας), προτού το προειδοποιήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βιναγκράντοφ.

Κατά την ίδια πηγή, το αντιτορπιλικό Μακέιν εισήλθε «δύο χιλιόμετρα» εντός ρωσικών υδάτων στην περιοχή του Κόλπου του Πέτρου του Μέγα. Αφού αποχώρησε, δεν έκανε νέα προσπάθεια να εισέλθει στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας.

Το αντιτορπιλικό Μακέιν πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Αιγίς, πυραύλους Κρουζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους, ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και οπλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας.

Η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο πως το ίδιο αμερικανικό σκάφος παραβίασε επίσης τα κινεζικά χωρικά ύδατα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: Reuters, Tass, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή