Δυο γαλοπούλες, ένας πρόεδρος κι ένα κόκκινο χαλί

Δυο γαλοπούλες, ένας πρόεδρος κι ένα κόκκινο χαλί

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για την τελευταία απονομή χάριτος σε γαλοπούλες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες χάρες σε γαλοπούλες ετοιμάζεται να δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, θα είναι και η τελευταία του στον Λευκό Οίκο.

Αποτελεί έθιμο δεκαετιών ο Αμερικανός Πρόεδρος να χαρίζει τη ζωή σε δύο γαλοπούλες λίγο πριν την ημέρα όπου παραδοσιακά όλα τα (μη χορτοφαγικά) νοικοκυριά στις ΗΠΑ που… σέβονται τον εαυτό τους έχουν το θορυβώδες πτηνό στο τραπέζι τους για το ετήσιο οικογενειακό γεύμα, που έχει χάσει πια τη θρησκευτική του διάσταση και αποτελεί μόνο εθνική και εμπορική παράδοση.

Στο πλαίσιο αυτό κατέφθασαν στην Ουάσιγκτον δύο λευκές γαλοπούλες που γλίτωσαν το σφαγείο και πρόκειται την Τρίτη να απολαύσουν τη δημοσιότητα της απονομής χάριτος από τον Αμερικανό Πρόεδρο σε ζωντανή σύνδεση με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το ABC που ανήρτησε το βίντεο της άφιξής τους στην πρωτεύουσα.

Η υποδοχή των Κορν και Κομπ έγινε με κάθε επισημότητα σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον όπου θα διαμείνουν. Πρόκειται για πολυτελές ξενοδοχείο (δεν είναι κανένα… κοτέτσι!) και η υποδοχή τους τη Δευτέρα τελέστηκε κανονικά με κόκκινο χαλί, σαν να επρόκειτο για… αρχηγό κράτους.

Στο δωμάτιο όπου… κατέλυσαν οι δύο γαλοπούλες, τις οποίες το βίντεο δείχνει να έχουν ανέβει και στα πολυτελή τους κρεβάτια, υπάρχει η επιγραφή για τις Προεδρικές Γαλοπούλες του 2020, με τη σφραγίδα του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος μάλιστα είναι αυτός που όπως συνήθως ετοίμασε και μοίρασε το σχετικό οπτικό υλικό στα μέσα ενημέρωσης…

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή