ΗΠΑ: «Καιγόμαστε με την Covid» ενόψει Thanksgiving

ΗΠΑ: «Καιγόμαστε με την Covid» ενόψει Thanksgiving

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Καλιφόρνια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, οι αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο από το βράδυ της Τετάρτης και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες των εστιατορίων και των μπαρ, τα οποία θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους μόνο για το σπίτι.

Η Καλιφόρνια καταγράφει αυτή τη στιγμή αριθμούς ρεκόρ μολύνσεων από τον κορωνοϊό και καθώς πλησιάζει η μεγάλη ετήσια γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving), την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας της εν λόγω πολιτείας, ο Μαρκ Γκέιλι, κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

«Είναι σημαντικό να πούμε όχι, ακόμη κι όταν πρόκειται για τα πιο κοντινά πρόσωπα της οικογένειάς μας», δήλωσε.

Οι υγειονομικές αρχές της Ουάσινγκτον κάλεσαν για πρώτη φορά τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν για να γιορτάσουν με συγγενείς την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Άντι Μπεσίρ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας στο CNN. «Καιγόμαστε με την Covid», δήλωσε και ζήτησε να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Η τεράστια επιμελητειακή επιχείρηση, που είναι απαραίτητη για τη διανομή εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech, είναι έτοιμη, διαβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Προβλέπουν να διανεμηθούν 6,4 εκατομμύρια δόσεις μόλις λάβουν το πράσινο φως από την υπηρεσία φαρμάκων που αναμένεται μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Βορειότερα, η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, το Τορόντο, βρίσκεται από τη Δευτέρα σε lockdown τουλάχιστον 28 ημερών εξαιτίας κι εδώ μιας έξαρσης των μολύνσεων.

Ο μαύρος απολογισμός

Ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σχεδόν 1,4 εκατομμυρίου ανθρώπων στον κόσμο και έχει μολύνει περισσότερους από 59,2 εκατομμύρια ανθρώπους από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2019 που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανέφερε την εμφάνιση της νόσου στη χώρα.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την Covid-19: 259.641. Ακολουθούν η Βραζιλία (170.115), η Ινδία (134.218) και το Μεξικό (101.926).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή