Σκάρωσαν φάρσα στον Καναδό πρωθυπουργό

Σκάρωσαν φάρσα στον Καναδό πρωθυπουργό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Θύμα του φοβερού διδύμου των Ρώσων φαρσέρ Βόβαν και Λέξους έπεσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο οποίος είχε την εντύπωση ότι μιλούσε με τη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οι δύο κωμικοί έχουν παραπλανήσει δεκάδες πολιτικούς, όπως τους προέδρους της Λευκορωσίας και της Τουρκίας, καλλιτέχνες, όπως τον Ελτον Τζον, αλλά και τον Ουκρανό δισεκατομμυριούχο Ιγκόρ Κολομοΐτσκι. 

Το τηλεφώνημα του διδύμου προς τον Τριντό έγινε στις αρχές της χρονιάς, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ, ως συνέπεια της οποίας Ιρανοί χειριστές αντιαεροπορικών πυραύλων θεώρησαν ότι το Ιράν δεχόταν επίθεση και κατέρριψαν από λάθος ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος. «Ανησυχώ πολύ για τις οξυνόμενες διεθνείς κρίσεις και για το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου» ακούγεται να λέει η υποτιθέμενη Γκρέτα. «Είναι πολύ τρομακτικό». «Πράγματι», απαντά ο Τριντό. «Είστε ενήλικες αλλά φέρεστε σαν παιδιά», λέει η γυναικεία φωνή, μια ατάκα που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προέλθει από την ίδια την Γκρέτα. «Μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα τους χωράει όλους, λευκούς και μαύρους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, τον Τραμπ και τον Πούτιν, εσάς και εμένα. Τον Μπορις Τζόνσον, τον Κόρμπιν, τον Τέρανς και τον Φίλιπ, που είναι γνωστοί στη χώρα σας», προσθέτει. «Αυτή ακριβώς είναι η σωστή οπτική», απαντά ο Τριντό χωρίς να παρατηρήσει ότι τα τελευταία δύο ονόματα αντιστοιχούν σε φανταστικούς χαρακτήρες από τη σειρά «South Park».  

O Τριντό εν συνεχεία επαινεί την «Γκρέτα» για την επίσκεψή της στο Μόντρεαλ, το 2019, σημειώνοντας ότι βοήθησε «να προσδιοριστούν οι όροι της συζήτησης» για την κλιματική αλλαγή στη χώρα. Η γυναικεία φωνή τον διακόπτει και λέει: «Φύγετε από το ΝΑΤΟ. Αφήστε τα όπλα σας. Μαζέψτε λουλούδια. Χαμογελάστε στη φύση».

«Κι εγώ ονειρεύομαι έναν κόσμο στον οποίο οι στρατιώτες δεν θα είναι απαραίτητοι, αλλά δυστυχώς δεν ζούμε σε αυτό τον κόσμο», απαντά ο Καναδός πρωθυπουργός. Εν συνεχεία, η «Γκρέτα» ζητάει από τον Τριντό να της συστήσει τους Τέρανς και Φίλιπ και εκείνος απαντά ότι θα παραπέμψει το αίτημα στους συνεργάτες του, πριν, τελικά, καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. «Περίμενε, ο Τέρανς και ο Φίλιπ δεν ήταν στο “South Park”;», λέει ο Τριντό πριν κλείσει με ευγενικό τρόπο το τηλέφωνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή