Ο αποχαιρετισμός Μακρόν στον Μαραντόνα: Ο Ντιέγκο παραμένει εδώ

Ο αποχαιρετισμός Μακρόν στον Μαραντόνα: Ο Ντιέγκο παραμένει εδώ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκθειάζοντας τις κατακτήσεις και το άπλετο ποδοσφαιρικό ταλέντο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρετά τον Αργεντίνο «μάγο» της μπάλας.

Στο μακροσκελές μήνυμά της η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπελλου τον Ιούνιο του 1986 ο Μαραντόνα «έπρεπε να γράψει την ιστορία μιας χώρας που έχει πληγεί από δικτατορία και στρατιωτική ήττα», αναφερόμενη στον πόλεμο Αργεντινής – Αγγλίας για τα Φόκλαντς.

Με τη φράση «το χέρι του Θεού τοποθέτησε μια ποδοσφαιρική μεγαλοφυία στη γη, αλλά μόλις την πήρε πίσω, με μια απρόβλεπτη ντρίμπλα που “κορόιδεψε” όλες τις άμυνες», το Ελιζέ αναφέρεται στην ιστορία του ποδοσφαιριστή που έφυγε στα 60 του.

Όπως τονίζεται ο Μαραντόνα ήταν περισσότερο καλλιτέχνης, παρά απλός ποδοσφαιριστής που επέλεξε να κάνει την επανάστασή του στα γήπεδα. «Υπήρχε ένας βασιλιάς ο Πέλε, τώρα υπάρχει και ένας “Θεός”, ο Ντιέγκο».

Ο πρόεδρος Μακρόν απευθύνει τα συλλυπητήριά του, «σε όσους έδωσαν τα τελευταία τους χρήματα για να ολοκληρώσουν με το αυτοκόλλητό του το άλμπουμ της Panini το 1986, σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τον ή την σύντροφό τους για να βαφτίσουν τον γιο τους Ντιέγκο, στους συμπατριώτες του από την Αργεντινή, στους Ναπολιτάνους που σχεδίασαν τοιχογραφίες και σε όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Ο Ντιέγκο παραμένει εδώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή