Στην Καμπότζη διώχνουν τον κορωνοϊό με… σκιάχτρα

Στην Καμπότζη διώχνουν τον κορωνοϊό με… σκιάχτρα

Προληπτικοί χωρικοί δε χρειάζονται μάσκες γιατί έχουν τα «Τινγκ Μονγκ»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι χρειάζονται οι μάσκες και οι αποστάσεις όταν έχει κανείς… σκιάχτρα; Με αυτή τη λογική πολλοί χωρικοί στην Καμπότζη θεωρούν ότι μπορούν να κρατήσουν μακριά τον κορωνοϊό, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με κάθε μεταδοτική ασθένεια.

Στο πρακτορείο Reuters μίλησε η Εκ Τσαν, που μένει στην επαρχία Καντάλ, κοντά στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, δηλώνοντας ότι τα δύο σκιάχτρα της, γνωστά στην τοπική διάλεκτο ως Τινγκ Μονγκ φρουρούν την είσοδο του σπιτιού της, και πλέον δε φοβάται τίποτε.

«Αφότου έφτιαξα αυτά τα δύο Τινγκ Μονγκ, βοήθησαν να διώξουν κάθε ιό, όπως τον κορωνοϊό, και να μην αγγίξει την οικογένειά μου,» είπε η 64χρονη, που έχει φτιάξει ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό σκιάχτρο, για να κάνουν παρέα το ένα στο άλλο.

«Πιστεύω πραγματικά στη δύναμη των σκιάχτρων, και δε φοβάμαι μήπως καθόλου μήπως κολλήσω τον ιό,» πρόσθεσε η κα Τσαν.

Η Καμπότζη έχει πολύ περιορισμένη διασπορά του κορωνοϊού, με μόνο 307 κρούσματα ως τώρα και κανέναν νεκρό, αλλά οι πολίτες ανησυχούν σοβαρά για τη μετάδοσή του, με την κυβέρνηση να έχει επιβάλει μέτρα όπως η απαγόρευση συναθροίσεων.

Η κα Τσεν όμως, όπως και πολλοί συμπατριώτες της, δεν ανησυχούν. Έχουν τα σκιάχτρα τους και δεν τους πιάνει τίποτε. Είναι άλλωστε εύκολα να τα φτιάξει κανείς, χρησιμοποιώντας χόρτα από ορυζώνες, μπαμπού και ξύλα, ενώ τα ντύνουν με παλιά ρούχα, ακόμη και κράνη μοτοσυκλέτας. Κάποιοι βάζουν και μαχαίρια στα χέρια τους.

«Αυτά θα σκοτώσουν τον ιό στη χώρα μας,» είπε η κα Τσεν.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή