Εμβόλιο: Εν αναμονή της πρώτης αίτησης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Εμβόλιο: Εν αναμονή της πρώτης αίτησης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επόμενες ημέρες αναμένει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) την κατάθεση της πρώτης αίτησης για έγκριση κυκλοφορίας υποψηφίου εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν κατονόμασε την εταιρεία που αναμένεται να υποβάλει την αίτηση, ωστόσο εκτιμάται πως οι Pfizer Inc και BioNTEch έχουν σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να εγκριθούν από τις ρυθμιστικές αρχές, μεταξύ των τριών εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των εμβολίων τους.

Ελπίδες για θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, είχε δηλώσει την Πέμπτη η διευθύντρια του οργανισμού.

«Αν όλα πάνε καλά, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου. Υπάρχει επιτέλους φως στο τέλος του τούνελ», είχε τονίσει νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή