ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου σε Στόλτενμπεργκ: Απαράδεκτη η αντιμετώπιση στο τουρκικό πλοίο

Τσαβούσογλου σε Στόλτενμπεργκ: Απαράδεκτη η αντιμετώπιση στο τουρκικό πλοίο

Για απαράδεκτη αντιμετώπιση απέναντι στο τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης, στο οποίο επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Αφγανιστάν.

Ο κ. Τσαβούσογλου έχει δηλώσει –αναφερόμενος στον έλεγχο στο τουρκικό πλοίο- ότι «θα δώσουμε απάντηση και στο πεδίο της δράσης, ενώ θα παρακολουθούμε και τις νομικές και πολιτικές διαδικασίες. Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται. Αυτή είναι η εντολή του Προέδρου μας».

Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο συνομιλίας Δένδια – Στόλτενμπεργκ

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τη Δευτέρα, ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε σταθεί σε δηλώσεις του στην ανάγκη ειλικρινούς αντιμετώπισης των διαφορών μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.