Γιατί το Twitter δεν άντεξε το «Στέμμα»

Γιατί το Twitter δεν άντεξε το «Στέμμα»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη δυνατότητα δημοσίευσης σχολίων κάτω από τα μηνύματα του λογαριασμού του πρίγκιπα Καρόλου της Αγγλίας και της συζύγου του, Καμίλα, στο Twitter απενεργοποίησε το ζευγάρι, που βρέθηκε στο στόχαστρο βιτριολικών παρατηρήσεων από χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής. Την Τρίτη, ο επίσημος λογαριασμός του Κλάρενς Χάους, στον οποίο δημοσιεύονται ενημερώσεις και φωτογραφίες για τις δραστηριότητες του 71χρονου πρίγκιπα της Ουαλλίας και της 72χρονης δούκισσας της Κορνουάλης, εμφάνιζε το ζευγάρι να συνομιλεί με εργαζομένους και τρόφιμους οικοτροφείου φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη βοήθεια αστέγων. Σε αντίθεση με προηγούμενες δημοσιεύσεις τους, τα σχόλια είχαν απενεργοποιηθεί.

Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε το γραφείο Τύπου του Κλάρενς Χάους, μετά τη σωρεία μηνυμάτων περιφρόνησης, ακόμη και μίσους, που έστειλαν χρήστες του Twitter με αφορμή την προβολή της νέας σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Το Στέμμα». Κάποια από τα σχόλια αφορούσαν την εμφάνιση και συγκεκριμένα τα δόντια της Καμίλα, με έναν χρήστη να γράφει: «Το χρήμα μπορεί να σου εξασφαλίζει καλά ρούχα και κοσμήματα, αλλά ποτέ δεν θα έχεις τη γοητεία, το στυλ ή τη μαγνητική παρουσία της Νταϊάνα. Δεν θα μπορέσεις να την αντικαταστήσεις ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια. Είναι η πριγκίπισσά μας, τώρα και για πάντα».

Η τέταρτη σεζόν της σειράς καταγράφει τον δυστυχισμένο γάμο της Νταϊάνα με τον Κάρολο και την εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, η οποία ήταν και αυτή παντρεμένη την εποχή εκείνη. Το σενάριο της σειράς εμφανίζει, όμως, ψευδώς τον Κάρολο να έχει εξωσυζυγική σχέση σε όλη τη διάρκεια του γάμου του με την Νταϊάνα. Σύμφωνα με τη βιογραφία του Καρόλου, η σχέση του με την Καμίλα χρονολογείται από το 1986, πέντε χρόνια μετά τον γάμο του με την Νταϊάνα.

Σε συνέντευξή του το 1994, ο Κάρολος ομολόγησε τη σχέση του με την Καμίλα, λέγοντας ότι αν και προσπάθησε να φερθεί έντιμα στη σύζυγό του, επέλεξε να απατήσει την Νταϊάνα αφού ο γάμος τους είχε ναυαγήσει οριστικά.

Στο λογαριασμό του Κλάρενς Χάους στο Instagram, δημοσίευση που περιγράφει την ανάμειξη της Καμίλα με τον διαγωνισμό μαθητικής έκθεσης της Συνομοσπονδίας γέμισε με σχόλια χρηστών υπέρ της Νταϊάνα. Πολλοί αρκέστηκαν να γράψουν το όνομα της πρόωρα χαμένης πριγκίπισσας, προσθέτοντας δίπλα του μία καρδιά, ενώ ελάχιστοι έσπευσαν να υποστηρίξουν την Καμίλα υπενθυμίζοντας ότι το σενάριο της σειράς είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή