Στο μικροσκόπιο του ΠΟΥ το Sputnik-V

Στο μικροσκόπιο του ΠΟΥ το Sputnik-V

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να εξετάσει κλινικά δεδομένα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της COVID-19, καθώς και πληροφορίες ότι εφαρμόστηκαν ορθές πρακτικές κατά την παρασκευή του προκειμένου να το αξιολογήσει, δήλωσε σήμερα η βοηθός γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Μαριάντζελα Σιμάο.

Το Sputnik-V παρουσιάζει αποτελεσματικότητα άνω του 90%, όπως δήλωσε αυτό τον μήνα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Υγείας, επικαλούμενος στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από εμβολιασμούς στο ευρώ κοινό παρά από εν εξελίξει δοκιμές. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν δοκιμές επί 18.794 ατόμων που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, οι οποίες έδειξαν ότι το Sputnik-V ήταν αποτελεσματικό κατά 91,4% την 28η ημέρα και πάνω από 95% την 42η  από την εξέταση.

Ακόμη, όπως διευκρινίστηκε προ ολίγων ημερών από τη Μόσχα, το κόστος του εμβολίου θα ανέρχεται σε λιγότερο από 20 δολάρια κατ΄άτομο για τις διεθνείς αγορές, με την κάθε δόση να έχει κόστος λιγότερο των 10 δολαρίων, ενώ για τους Ρώσους πολίτες θα είναι δωρεάν. 

Κατά την ίδια ανακοίνωση, περισσότερες από 50 χώρες έχουν ήδη παραγγείλει το εμβόλιο από τη Ρωσία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στις αρχές του 2021, ενώ τα αποθέματα για την διεθνή αγορά θα παραχθούν σε Ινδία, Βραζιλία, Κίνα, Νότια Κορέα και άλλα κράτη.

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή