Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο πρώην CEO της Zappos

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο πρώην CEO της Zappos

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλία 46 ετών ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Zappos, Tony Hsieh. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, ο θάνατός του προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στο οποίο βρισκόταν στο Κονέκτικατ.

Ο Hsieh ήταν γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη διοίκηση της επιχείρησης αλλά και τις συνεχείς επενδύσεις και προσπάθειές του μετά την ύφεση του 2008 να αναζωογονήσει την περιοχή του Λας Βέγκας.

Η επένδυσή του στην εταιρεία Zappos (τότε ονομαζόταν ShoeSite.com) έγινε το 1999 και το 2009 την πούλησε στην Amazon για περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει: 

Ο κόσμος έχασε έναν μεγάλο οραματιστή και έναν απίστευτο άνθρωπο. Αναγνωρίζουμε ότι όχι μόνο χάσαμε τον εμπνευσμένο πρώην ηγέτη μας, αλλά πολλοί από εσάς χάσατε επίσης έναν μέντορα και έναν φίλο.

Ο Τόνι διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ακμάζουσας επιχείρησης Zappos που έχουμε σήμερα και έβαλε όλο του το πάθος για να υποστηρίξει και να προωθήσει την εταιρική μας κουλτούρα.

Η καλοσύνη και η γενναιοδωρία του Τόνι άγγιξαν τη ζωή όλων γύρω του, καθώς το μάντρα του ήταν «Παραδίδοντας την Ευτυχία» σε άλλους. Το πνεύμα του θα είναι για πάντα κομμάτι του Zappos και θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη του με την αφοσίωσή μας στη συνέχιση του έργου για το οποίο ήταν τόσο παθιασμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή