ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ισπανία: Κατάσχεση 2 τόνων χασίς κατόπιν κυνηγητού 5 ωρών στη θάλασσα (βίντεο)

Κινηματογραφική καταδίωξη του σκάφους των διακινητών

Ισπανία: Κατάσχεση 2 τόνων χασίς κατόπιν κυνηγητού 5 ωρών στη θάλασσα (βίντεο)

Σαν από ταινία δράσης, με κυνηγητό σε υψηλές ταχύτητες, οι ισπανικές αρχές κατεδίωξαν και συνέλαβαν διακινητές ναρκωτικών και κατέσχεσαν την εντυπωσιακή ποσότητα των δύο τόνων χασίς.

Το κυνηγητό των ναρκεμπόρων έλαβε χώρα επί πέντε ολόκληρες ώρες στη Μεσόγειο, περί τα 100 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Ισπανίας και οδήγησε στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Οι ύποπτοι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τα πακέτα με το χασίς, αλλά οι έμπειροι λιμενικοί είχαν μαγνητοσκοπήσει από ελικοπτέρου τη δραστηριότητά τους και παρά τα παρακάλια των υπόπτων περί… βρεφών, οι συλλήψεις έγιναν με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 66 πακέτα με χασίς με προέλευση το Μαρόκο και προορισμό τη Βαλένθια στην ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Οι διακινητές επέβαιναν σε φουσκωτό 14 μέτρων και οι δύο εξωλέμβιες μηχανές των 300 ίππων τού έδιναν πολύ μεγάλη ταχύτητα, δυσχεραίνοντας τη σύλληψη των υπόπτων.

Το σχετικό βίντεο από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δημοσιεύθηκε το Σάββατο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά δίκτυα ως παραδειγματική διαδικασία καταδίωξης, σύλληψης και κατάσχεσης.

Πηγή: Reuters