Μινσκ: Διαδηλώσεις ο κόσμος, χόκεϊ ο πρόεδρος
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Μινσκ: Διαδηλώσεις ο κόσμος, χόκεϊ ο πρόεδρος

Σε 313 συλλήψεις προέβησαν οι αρχές στις πόλεις της χώρας

45" χρόνος ανάγνωσης

Οι αρχές στη Λευκορωσία απάντησαν με 313 συλλήψεις στις διαδηλώσεις της Κυριακής στο Μινσκ και σε άλλες πόλεις της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν για μια ακόμη Κυριακή τις διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές του Αυγούστου, όπως έχουν κάνει κάθε Κυριακή έκτοτε, παρά τις ανακοινώσεις του προέδρου της χώρας για συνταγματική αλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο επί 26 χρόνια πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί όταν εγκριθεί ένα νέο Σύνταγμα, αν και απέφυγε να πει πότε θα συμβεί αυτό.

Η υποχώρηση Λουκασένκο ήρθε κατόπιν πιέσεων από τη Μόσχα και συγκεκριμένα από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπέρ της προώθησης μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνουν τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν στο κέντρο του Μινσκ, το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Λουκασένκο έκανε άσκηση δημοσίων σχέσεων παίζοντας… χόκεϊ επί πάγου, το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα.

Πηγή: Reuters