Τουρκία: Αυστηροποίηση των μέτρων μετά τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τουρκία: Αυστηροποίηση των μέτρων μετά τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό προχωρά η Τουρκία, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικά lockdown τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού.

Την ώρα που τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως «οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας».

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών», επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του.

Ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη.

Ο απολογισμός των νεκρών από νέο κορονοϊό στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συναπτή ημέρα, με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219 μολύνσεις.

Εδώ και τέσσερις μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μονάχα τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις.

Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο ανέρχεται σε 13.746.

Με πληροφορίες από Reuters