ΓΕΡΜΑΝΙΑ

51χρονος Γερμανός ο δράστης του Τρίερ – Τέσσερις νεκροί

51χρονος Γερμανός ο δράστης του Τρίερ – Τέσσερις νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός του περιστατικού που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην πόλη Τρίερ, στη δυτική Γερμανία, όταν ένα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πεζοδρομημένη περιοχή.

H τοπική εφημερίδα «Trierischer Volksfreund» επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ανέφερε ότι είδε ένα σκούρο γκρι Range Rover να οδηγείται με μεγάλη ταχύτητα και να πέφτει πάνω στους πεζούς, πετώντας τους κυριολεκτικά στον αέρα.

Ανάλογη είναι η περιγραφή του οχήματος και από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Lokalo»: Επρόκειτο, γράφει, για αυτοκίνητο μάρκας Range Rover, το οποίο κατευθύνθηκε προς στο πλήθος με ταχύτητα άνω των 70 χιλιομέτρων την ώρα.

Η αστυνομία της περιοχής ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί, αλλά τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Η αστυνομία ζητεί επίσης από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των υγειονομικών συνεργείων και των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι Γερμανός ηλικίας 51 ετών και είναι κάτοικος της περιοχής.

Ο Δήμαρχος της Πόλης Βόλφραμ Λάιμπε έκανε ήδη λόγο για άνθρωπο που βρισκόταν σε κατάσταση «αμόκ».

Το κέντρο της πόλης έχει αποκλεισθεί ενώ ελικόπτερα υπερίπτανται διαρκώς της περιοχής.

Επί τόπου έχει σπεύσει ο δήμαρχος της περιοχής που πρόκειται σύντομα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από το σημείο του περιστατικού, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί.