Χωρίς τέλος οι δικαστικές προσφυγές του επιτελείου Τραμπ

Χωρίς τέλος οι δικαστικές προσφυγές του επιτελείου Τραμπ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκστρατεία επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό σήμερα ότι υπέβαλε αναφορά με την οποία αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο Γουισκόνσιν, στην τελευταία από μια σειρά ανεπιτυχών, μέχρι στιγμής, προσφυγών, για να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Η προσφυγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Γουισκόνσιν. Στην ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας αναφέρεται ότι περιλαμβάνει «τέσσερις υποθέσεις με σαφείς ενδείξεις παρανομίας», όπως την παράνομη αλλαγή φακέλων σε ψηφοδέλτια που είχαν σταλεί με το ταχυδρομείο ή την καταμέτρηση ψήφων που δεν συνοδεύονταν από την απαιτούμενη αίτηση.

Το επιτελείο του Τραμπ υποστηρίζει ότι 221.323 επιστολικές ψήφοι καταμετρήθηκαν λανθασμένα. Ο Μπάιντεν κέρδισε το Γουισκόνσιν με διαφορά περίπου 20.000 ψήφων.

Ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Γουισκόνσιν επιβεβαίωσε ότι έχει παραληφθεί η προσφυγή, δεν διευκρίνισε όμως αν οι δικαστές δέχτηκαν να εξετάσουν την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι μετά από σειρά Πολιτειών -όπου το αποτελέσμα κρίθηκε εκ των υστέρων- τόσο το Γουισκόνσιν όσο και η Αριζόνα επικύρωσαν τη νίκη του Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία του απέναντι στον Τραμπ, ο οποίος ακόμη δεν έχει παραδεχθεί άμεσα την ήττα του.

«Σήμερα υπογράψαμε την επικύρωση (των αποτελεσμάτων) των εκλογών του 2020 στην Αριζόνα», ανέφερε μέσω του Twitter ο Νταγκ Ντάσεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής η οποία πέρασε για πρώτη φορά στους Δημοκρατικούς μετά από περίπου 25 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή