ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΗΠΑ: 2.500 θάνατοι σε 24 ώρες – Οι περισσότεροι από τον Απρίλιο

ΗΠΑ: 2.500 θάνατοι σε 24 ώρες – Οι περισσότεροι από τον Απρίλιο

Περισσότερους από 2.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες κατέγραψαν οι ΗΠΑ την Τρίτη, επίπεδο στο οποίο είχαν να φθάσουν από τα τέλη του Απριλίου, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, η χώρα επιβεβαίωσε πάνω από 180.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, τα οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η προηγούμενη φορά που είχε ξεπεραστεί το επίπεδο των 2.562 θανάτων οι οποίοι καταγράφηκαν χθες Τρίτη ήταν στα τέλη Απριλίου, στην κορύφωση του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έφθασε τους 99.000 χθες Τρίτη, επίπεδο άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, σύμφωνα με το COVID Tracking Project. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ ανησυχητική σε αρκετές μεσοδυτικές πολιτείες, όπως η Ιντιάνα και η Νότια Ντακότα.

Μερικές ημέρες μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών, ειδικοί φοβούνται πως οι μετακινήσεις που έκαναν εκατομμύρια Αμερικανοί για να την περάσουν με τις οικογένειές τους θα προκαλέσει «εκτίναξη των κρουσμάτων προς τα πάνω που θα προστεθεί σε αυτή που καταγραφόταν ήδη», όπως ανέφερε ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι.

Το φράγμα των 2.000 θανάτων σε μια μέρα, που οι ΗΠΑ ξεπέρναγαν συχνά την άνοιξη, ξεπεράστηκε ξανά αρκετές φορές τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που υφίσταται μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε απόλυτους αριθμούς, έχει καταγράψει μέχρι τώρα 270.450 θανάτους επί συνόλου 13,7 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP