Χωρίς Ιντερνετ δύο στα τρία παιδιά παγκοσμίως

Χωρίς Ιντερνετ δύο στα τρία παιδιά παγκοσμίως

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο τρίτα των παιδιών σχολικής ηλικίας παγκοσμίως δεν έχουν στο σπίτι τους πρόσβαση στο Διαδίκτυο, την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταστήσει την τηλεκπαίδευση σχεδόν τον μόνο τρόπο πρόσβασης στη σχολική γνώση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Συνολικά 1,3 δισεκατομμύριο παιδιά ηλικίας 3 με 17 ετών δεν έχουν στην οικία τους σύνδεση στο Ιντερνετ, διευκρινίζεται σε κοινή έκθεση της UNICEF και της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (UIT). Στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, το ποσοστό αυτών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι τους είναι 63%. «Το γεγονός ότι τόσα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ από το σπίτι τους δεν αποτελεί ένα ψηφιακό χάσμα, αλλά ένα χάος», δήλωσε η Ενριέτα Φόρε, επικεφαλής της UNICEF. Το να μην μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο στερεί από τους νέους αυτούς τα μέσα «για να ανταγωνίζονται στη σύγχρονη οικονομία. Τους απομονώνει από τον κόσμο», προσέθεσε. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαιτέρως σοβαρή αυτή την περίοδο που η πανδημία της COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές χώρες να κλείσουν τα σχολεία και τα μαθήματα να διεξάγονται μέσω Διαδικτύου.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες, που χτυπήθηκαν ανηλεώς από τον κορωνοϊό, συνελήφθησαν από την αστυνομία ένας Ούγγρος ευρωβουλευτής και άλλοι 24 άνδρες που διασκέδαζαν σε «πάρτι με σεξ» το οποίο έγινε πάνω από μπαρ, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα. Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Γιόζεφ Σάζερ, μέλος του κόμματος Φιντές του πρωθυπουργού Ορμπαν και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο «μπαρ των οργίων» επικαλέστηκε βουλευτική ασυλία και δεν συνελήφθη. Παραιτήθηκε, ωστόσο, την Κυριακή. Τη στιγμή της αστυνομικής εισβολής προσπάθησε να το σκάσει από παράθυρο. Ο τέως ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ήταν παρών αλλά αρνήθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

Τη μετά την πανδημία εποχή αρχίζει να χαρτογραφεί η κυβέρνηση της Βρετανίας. Οπως εξήγησε ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ, η βρετανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να εκδώσει «διαβατήρια εμβολιασμού» στους πολίτες τα οποία θα πιστοποιούν τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, διαψεύδοντας προηγούμενες δηλώσεις του νέου «τσάρου των εμβολίων» Ναντίμ Ζαχάουι, που είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την τεχνολογική δυνατότητα. Ο Γκόουβ απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαιτείται πιστοποίηση του εμβολιασμού για την είσοδο σε παμπ, εστιατόρια, θέατρα ή αθλητικούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή