Βλέπουν «The Crown» στο Μπάκιγχαμ;

Βλέπουν «The Crown» στο Μπάκιγχαμ;

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν υπήρχε μια τηλεοπτική σειρά που θα εμφάνιζε την οικογένειά σας ως συνονθύλευμα από άπιστους σνομπ, πρόθυμους να σπρώξουν μια εύθραυστη νέα πριγκίπισσα στην απελπισία, θα την παρακολουθούσατε; «Σκεφθείτε το. Αν είστε μέλος της βασιλικής οικογενείας της Βρετανίας δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπορείτε να καθίσετε όλοι μαζί και να παρακολουθήσετε τη σειρά “Το στέμμα”», λέει η ρεπόρτερ των ανακτόρων για τους Times του Λονδίνου, Βαλεντίν Λόου. 

Η τελευταία σεζόν της σειράς, η οποία πραγματεύεται την ιστορία του εκ προοιμίου καταδικασμένου γάμου μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλλίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Τα ερωτήματα είναι: Πόσο ακριβές είναι το σενάριο; (Αρκετά, αλλά διανθισμένο με μυθοπλασία.) Υπάρχει όντως το σαχλό παιχνίδι Ibble dibble και είναι δημοφιλές στη βρετανική άρχουσα τάξη; (Ναι.) Η βασιλική οικογένεια παρακολουθεί «Το στέμμα»; (Οσοι γνωρίζουν την απάντηση, αρνούνται να σχολιάσουν.)

Βλέπουν «The Crown» στο Μπάκιγχαμ;-1
Η τελευταία σεζόν, όπου «πρωταγωνιστεί» ο γάμος του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα βρετανικά ΜΜΕ.

Αυτό που κάνει τη σειρά τόσο δημοφιλή στο τηλεοπτικό κοινό είναι η ικανότητά της να δίνει φωνή στις μύχιες σκέψεις και τις ιδιωτικές συζητήσεις των μελών της μυστικοπαθούς οικογένειας των Ουίνδσορ. Τα μέλη της βασιλικής οικογενείας είναι τόσο λιγομίλητα, «επιθετικά διακριτικά» και διστακτικά να επιδείξουν την παραμικρή δημόσια ενδοσκόπηση, που η σκέψη και μόνον ότι θα συμμετείχαν στη συζήτηση για «Το στέμμα» φαντάζει αδιανόητη. Ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Τζόνι Ντιμόντ, σημειώνει: «Γνωρίζουμε ότι στελέχη των ανακτόρων παρακολουθούν τη σειρά και ξέρω ότι το θέμα τους απασχολεί. Δεν γνωρίζω, όμως, αν τα μέλη της οικογενείας την παρακολουθούν». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 2017, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δεχθεί την πρόταση του γιου της, Εδουάρδου, για να δουν μαζί κάποια επεισόδια. «Ευτυχώς της άρεσε, αν και ορισμένα γεγονότα της φάνηκαν υπερβολικά σκηνοθετημένα», ανέφερε η εφημερίδα The Express.

Στην ακραιφνώς βασιλική Daily Telegraph, ο Σάιμον Χέφερ έγραφε με μεγάλες δόσεις ειρωνείας για την άγνοια των σεναριογράφων του «Στέμματος»: «Αν ο δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, έβλεπε τη σειρά, θα ένιωθε σοκ αντικρίζοντας τον ηθοποιό που τον υποδύεται να κυνηγά φασιανούς εκτός εποχής, τον Αύγουστο». Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογενείας διαρρέουν μέσω «κύκλων» τους τη δυσαρέσκειά τους για τη σειρά. Αυτό ισχύει κατεξοχήν για τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος πέρασε δεκαετίες προσπαθώντας να αποκαταστήσει τη φήμη του μετά το διαζύγιό του με την Νταϊάνα και τον θάνατό της σε δυστύχημα, στο Παρίσι. Η σειρά υπενθυμίζει, όμως, στους θεατές ότι η σχέση του Καρόλου με τη σημερινή του γυναίκα, Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, συνήφθη πριν ακόμα παντρευτεί την Νταϊάνα.

Αρνητική στάση απέναντι στο «Στέμμα» έχουν υιοθετήσει, από ό,τι φαίνεται, και τα παιδιά της Νταϊάνα. «Ο Δούκας του Κέμπριτζ, Ουίλιαμ, είναι δυσαρεστημένος που οι δύο γονείς του γίνονται αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης και εμφανίζονται με ψευδή και απλοϊκό τρόπο στο σενάριο», ανέφερε μέλος του «κύκλου» του Ουίλιαμ στην Daily Mail. Οταν η ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν, που υποδύεται τη βασίλισσα, ρώτησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ αν βλέπει το «Στέμμα», εκείνος απάντησε εκνευρισμένος με μονολεκτική άρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή