Γαλλία: Η υγειονομική κατάσταση βελτιώνεται – Σε ισχύ το lockdown

Γαλλία: Η υγειονομική κατάσταση βελτιώνεται – Σε ισχύ το lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία βελτιώνεται και ότι τα νέα ημερήσια κρούσματα Covid-19 θα μπορούσαν να μειωθούν κάτω του ορίου των 10.000 κατά μέσο όρο, τις επόμενες ημέρες, έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ.

«Το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ δύο εβδομάδες πριν από τη φάση χαλάρωσης, εφόσον είμαστε σε εγρήγορση», επεσήμανε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Επιπλέον, ο Γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι «ζήτημα εβδομάδων» προτού η χώρα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 κι ότι θα είναι δωρεάν για όλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις και τον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν, κατά προτεραιότητα, ένα εκατομμύρια άνθρωποι.

Η κυβέρνηση έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό κοινωνικής ασφάλισης του 2021 το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στον δωρεάν εμβολιασμό, διευκρίνισε ο Ζαν Καστέξ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι το καρναβάλι της Νίκαιας, μια δημοφιλής εκδήλωση αυτής της πόλης της νοτιοανατολικής Γαλλίας, δεν πρόκειται να γίνει αυτόν τον χειμώνα.

«Δεδομένης της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που προσελκύει μια τέτοια εκδήλωση, το καρναβάλι της Νίκαιας, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 13 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2021, μετατίθεται για το 2022», ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Το καρναβάλι προσελκύει κάθε χρόνο από 100.000 έως 200.000 επισκέπτες, Γάλλους και ξένους, και προκαλεί τζίρο σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την πόλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή