«Γράψτα!» Πελάτες μπαρ προπληρώνουν τα ποτά που θα πιουν αργότερα

«Γράψτα!» Πελάτες μπαρ προπληρώνουν τα ποτά που θα πιουν αργότερα

Οικονομική στήριξη των θαμώνων σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Μαδρίτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν πρωτότυπο τρόπο στήριξης βρήκε μπαρ στην Ισπανία, καταφέρνοντας μέσα σε πέντε εβδομάδες να συγκεντρώσει 40.000 ευρώ από τους πελάτες του παρότι υπολειτουργεί λόγω κορωνοϊού.

Το El miniBAR στο κέντρο της Μαδρίτης κάλεσε στα τέλη Οκτωβρίου τους πελάτες του να το κρατήσουν ζωντανό εν μέσω περιορισμών, ώστε όταν είναι κι εκείνοι σε θέση να βγουν από το σπίτι να μπορεί να τους υποδεχθεί όπως παλιά.

Τους πρότεινε λοιπόν με βίντεο που ανήρτησε τότε να προπληρώσουν τα φαγητά και τα ποτά που θα παραγγείλουν όταν με το καλό το επισκεφθούν. Ουσιαστικά πρόκειται για άτοκο δανεισμό από τους πελάτες του.

Η ανταπόκριση των Μαδριλένων ήταν συγκινητική: Τουλάχιστον 400 πιστοί θαμώνες του κατέβαλαν ήδη 40.000 ευρώ μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, κρατώντας ζωντανή την επιχείρηση στην ισπανική πρωτεύουσα, κοντά στην κεντρική πλατεία Πλάθα Μαγιόρ.

Σε αντίθεση με τα συνήθη… τεφτέρια, στο El miniBAR πλέον τηρείται αρχείο με όσους εκείνο χρωστά τα ποτά και τους μεζέδες.

Όπως διαβεβαιώνει στο Reuters ο ιδιοκτήτης Νάτσο Μπούστος, το διάσημο μπαρ για τα ισπανικά μεζεδάκια τάπας τηρεί αναλυτική λίστα των πληρωμών που έχει λάβει, και οι πελάτες θα χρειαστεί μόνο να δώσουν στον σερβιτόρο τον αριθμό του τηλεφώνου τους ώστε να συμψηφιστεί αμέσως η προπληρωμή τους με τον λογαριασμό που θα κάνουν.

Η επιχείρηση μάλιστα ανταμείβει την εμπιστοσύνη των πελατών στέλνοντάς τους κατ’ οίκον μπουκάλια αφρώδους οίνου, μάσκες με το λογότυπο του μπαρ και γλαστράκια στο χέρι, όπως αυτά που έχει στα άδεια (ως επί το πλείστον) πλέον τραπέζια του.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή