Ιταλία: 814 νεκροί σε 24 ώρες – Έπεσε κάτω από 1 το Rt

Ιταλία: 814 νεκροί σε 24 ώρες – Έπεσε κάτω από 1 το Rt

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 814 ανήλθαν οι θάνατοι από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 24.099 νέα κρούσματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 212.741 διαγνωστικά τεστ.

Χθες, σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ 993 θανάτους. Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται σήμερα 30 λιγότεροι ασθενείς, ενώ 572 λιγότεροι είναι οι ασθενείς που βρίσκονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Σε ό,τι αφορά τις 20 περιφέρειες της χώρας, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν και πάλι στη Λομβαρδία (4.533) και ακολουθούν το Βένετο (3.708), η Εμίλια Ρομάνια (2.143) με πρωτεύουσα την Μπολόνια και το Πεδεμόντιο (2.132) με κύρια πόλη το Τορίνο.

«Μέσα σε πέντε εβδομάδες ο δείκτης μετάδοσης Rt, από 1,7 έπεσε, σήμερα, στο 0,9. Δεν σημαίνει ότι είμαστε εκτός κινδύνου, αλλά ότι τα μέτρα που ελήφθησαν, φέρνουν αποτελέσματα» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Νέα περιοριστικά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν κατά την περίοδο των γιορτών.

Από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου θα απαγορευθεί η μετακίνηση από την μια περιφέρεια στην άλλη, ενώ τα Χριστούγεννα, στις 26 Δεκεμβρίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο κάθε Ιταλός θα πρέπει να παραμείνει στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ την Πρωτοχρονιά θα διαρκέσει περισσότερο και θα λήξει στις 7 το πρωί. Φυσικά, δεν θα οργανωθούν υπαίθριες συναυλίες και γιορτές.

Τα εστιατόρια θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπως και τα καφέ, καθ΄όλη την περίοδο των γιορτών. Σε ό,τι αφορά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύεται κάθε είδους δείπνο, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Ο κ. Κόντε επιβεβαίωσε, επίσης, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να ευνοηθεί η αγορά των δώρων και να αποφευχθεί, συγχρόνως, η πολυκοσμία. Τα δε λύκεια στην Ιταλία θα ξανανοίξουν τις πύλες τους με επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή